Duurzaamheid

Binnen het kennisgebied duurzaamheid worden momenteel diverse projecten uitgevoerd. Een bijzondere is het volgende:

Project CO2-reductie
ECO-Oostermoer heeft met de kenniswerkplaats van de veenkoloniŽn, meerdere kennisinstituten (universiteiten, hogescholen en mbo-opleidingen) en het energiebureau van de gemeente Aa en Hunze afspraken gemaakt om op een praktische wijze te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in dit gebied de CO2 uitstoot fors terug te brengen.

Een heel belangrijk uitgangspunt hierbij is dat hiervoor voldoende draagvlak bij de inwoners dient te zijn. Als dit project lukt dan kan dit zonder enige bescheidenheid als een uniek project getypeerd worden. Immers in de loop van enkele jaren zullen heel veel studenten met verschillende opleidingen samen met de inwoners uitzoeken hoe onze regio duurzamer gemaakt kan worden. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de laatste wetenschappelijke inzichten en wordt nagegaan met moderne technieken hoe het een en ander zo praktisch mogelijk kan worden gerealiseerd.

Uniek in Noord-Nederland en misschien zelfs wel in heel Nederland!

 

Direct naar:

Levering energie

ECO-Oostermoer is een van de cooperaties die is aangesloten bij Energie VanOns. Wij kunnen u daarom duurzame en groene energie leveren!

Lees meer

 

Opwekken duurzame energie

De duurzame energie projecten worden in samenwerking met mensen uit de regio uitgevoerd. Onze visie hierop is dat de projecten een breed maatschappelijk draagvlak moeten hebben. ECO-Oostermoer ondersteunt bij de uitvoering en verbindt de inwoners van de regio. Wij richten ons op een breed scala aan duurzame energie projecten, waaronder zonne-energie, groen gas en warmte.

Lees meer