Seniorweb

ECO-Oostermoer wil in samenwerking met SeniorWeb computercursussen aanbieden voor met name de vijftigplussers, maar natuurlijk zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Senior Web biedt computercursussen en hulp aan bij computerproblemen.

SeniorWeb Leercentra
SeniorWeb heeft 415 leercentra in het land. In een leercentrum kunnen geïnteresseerden (zowel leden als niet-leden) computer- en internetcursussen volgen, zowel voor beginners als voor ge-vorderden. Senior Web werkt met zogenaamde Ambassadeurs die gecoacht en getraind worden. Veel Ambassadeurs in de leercentra zijn dan ook actief als docent of assistent-docent. Maar er worden ook vrijwilligers voor andere taken, zoals voor de techniek, PR en cursusorganisatie, ingezet.

In “Ons Dorpshuis” in Valthe verzorgt het Computer leercentrum 50+ computercursussen die heel goed worden beoordeeld door de deelnemers. Toen een lid van ECO-Oostermoer er een bezoekje bracht hadden er zich voor het komend leerseizoen 66 cursisten aangemeld. Grote trekpleister is een uitgebreide cursus op de I-Pad.

ECO-Oostermoer denkt dat een grote groep I-Pad-bezitters behoefte heeft aan zo’n cursus.

We willen in ons gebied nog een leercentrum inrichten en zullen via de plaatselijke kranten vrijwilligers oproepen deel te nemen als ambassadeurs van SeniorWeb. Dit project zal naar verwachting in de herfst van 2014 worden opgestart.

 

Direct naar:

Glasvezel

Een blijvende, eerlijke breedbandverbinding is van essentieel belang voor de kwaliteit van leven van onze omgeving. Daarom nemen wij Oostermoerders het heft in eigen handen en introduceren we in ons werkgebied OpenNet.

Lees meer

 

Levering energie

ECO-Oostermoer is in mei 2014 één van de aangesloten coöperaties geworden van NLD: Noordelijk Lokaal en Duurzaam. Wij kunnen u daarom duurzame en groene energie leveren!

Lees meer