Leefbaarheid

Het aantal inwoners in onze regio krimpt in een onrustbarend tempo. Een van de gevolgen hiervan is dat de leefbaarheid in een neerwaartse spiraal dreigt te raken: voorzieningen worden opgeheven waardoor het minder aantrekkelijk wordt zich hier te vestigen en steeds meer mensen weg zullen trekken.

Hier zijn nu al veel voorbeelden van te geven: winkels en scholen verdwijnen, bussen doen steeds minder dorpen aan, enz, enz. ECO-Oostermoer wil deze neerwaartse spiraal doorbreken.

Glasvezel
Een van de projecten die ECO-Oostermoer hiervoor heeft opgestart is een onderzoek naar de haalbaarheid van de aanleg van een glasvezelinfrastructuur in de gemeenten waar ECO-Oostermoer zich op richt (Aa en Hunze, Borger-Oodoorn en Tynaarlo). Lees meer

Seniorweb
ECO-Oostermoer wil in samenwerking met SeniorWeb computercursussen aanbieden voor met name de vijftigplussers, maar natuurlijk zijn ook andere ge´nteresseerden van harte welkom. Senior Web biedt computercursussen en hulp aan bij computerproblemen. Lees meer

 

Direct naar:

Glasvezel

Een blijvende, eerlijke breedbandverbinding is van essentieel belang voor de kwaliteit van leven van onze omgeving. Daarom nemen wij Oostermoerders het heft in eigen handen en introduceren we in ons werkgebied OpenNet.

Lees meer

 

Levering energie

ECO-Oostermoer is in mei 2014 ÚÚn van de aangesloten co÷peraties geworden van NLD: Noordelijk Lokaal en Duurzaam. Wij kunnen u daarom duurzame en groene energie leveren!

Lees meer