Levering van energie

  ECO-Oostermoer is in mei 2014 één van de aangesloten coöperaties geworden van NLD: Noordelijk Lokaal en Duurzaam. Wij kunnen u duurzame en groene energie leveren!

  NLD heeft in april 2014 voor gas en elektra een leveringsvergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en is daarmee één van de eerste niet-commerciële energieleveranciers in Nederland. Dit houdt in dat alle opbrengsten terecht komen bij de aangesloten coöperaties, zoals bijvoorbeeld ECO-Oostermoer. Hiermee kunnen wij weer initiatieven ontwikkelen voor de leefbaarheid en duurzaamheid van ons gebied.

  In het recent door de Rijksoverheid afgesloten energieakkoord wordt het mogelijk om onder andere via coöperaties energie te leveren aan de leden ervan in het eigen of aansluitende postcodegebieden. Dit met bijvoorbeeld een aanzienlijke korting op de energiebelasting. Iemand met zonnepanelen mag ook zijn opgewekte energie doorverkopen aan zijn buren of dorpsgenoten. Het energieakkoord moet nog in detail worden uitgewerkt, maar in de loop van 2014 zal alles helder zijn.

  Uitgangspunten van ECO-Oostermoer voor het contract inzake de levering van duurzame energie zijn:

  - De te leveren energie aan de inwoners dient zo duurzaam mogelijk geproduceerd te zijn. Dat wil zeggen 100% groene stroom; 100% groen gas is nu nog te duur;

  - De prijs van deze groene energie dient concurrerend te zijn, liefst goedkoper dan de ‘grote’ leveranciers.

Voor meer informatie (energieprijzen NLD, de overstapservice, aanmelden, e.d.) kunt u op het logo klikken voor de website van NLD.


Het streven is op middellange termijn onze eigen energie geheel zelf op te wekken; kortom zelfvoorzienend te zijn. Dit willen we op termijn bereiken door energie installaties te exploiteren en/of dit samen met particulieren in onze regio te doen. Als u lid bent van ECO Oostermoer, dan beslist u hierover mee.