Onze projecten

  • Opwekken duurzame energie

    Op het gebied van duurzame energie streven wij naar energie die zoveel mogelijk lokaal opgewekt ťn gebruikt wordt, waarbij de opbrengsten in de regio blijven. Hiermee dragen wij bij aan een leefbaar Oostermoer en de versnelling van de energietransitie.
    Lees meer

  • Heeft u zelf of bijvoorbeeld als dorp ideeŽn?

    ECO-Oostermoer stimuleert en faciliteert initiatieven in buurten, wijken en dorpen in het Oostermoer gebied, de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn. Het uitgangspunt bij alle activiteiten van de coŲperatie is verantwoord en transparant ondernemen en een leefbaar en duurzaam platteland voor en door de inwoners. U bent welkom om uw ideeŽn en initiatieven met ons te bespreken. Wij kunnen dan gezamelijk kijken waar wij u kunnen ondersteunen of helpen om uw initiatieven te laten slagen.

    Neem contact op via de mail: info@eco-oostermoer.nl.

Toekomstige projecten

De volgende projecten staan op onze verlanglijst om nader uit te werken dan wel in de toekomst op te gaan pakken.

Energie uit planten

Een wereld waarin weilanden onze lampen laten branden en wasmachines laten draaien. Plant-e bedacht een systeem waarbij planten elektriciteit opwekken. De eerste velden met de groene energieproducentjes verschijnen komende herfst in Zaandam, Ede en Wageningen.

Presentatie Plant-E tijdens TEDx Binnenhof 2014

Artikel in het AD van 25 april 2014

 

Kleine windmolentjes

Er zijn inmiddels windmolentjes op de markt die partikulieren of bedrijven op hun dak kunnen zetten. Deze apparaten kunnen tussen de 300 en 2500 kilowatt per jaar opwekken: daarmee voorziet de molen in de helft van de energiebehoefte van een gemiddeld gezin.

Een interessante ontwikkeling welke ECO-Oostermoer de komende jaren zal blijven volgen.

 

Duurzaam bouwen

Een duurzaam leven begint dicht bij huis. Door slimme ontwerpen of aanpassingen van woningen is veel milieuwinst te boeken. Dit leidt bijvoorbeeld tot vermindering van het energiegebruik, het gebruik van gezonde bouwmaterialen, een betere ventilatie en een mooie groene en verkeersveilige woonomgeving.

Op de website van de Natuur en Milieufederatie Drenthe leest u hier meer over.

Lees verder...