Zonnedak Mennega Eext

In 2022 is het zover. Het dak van Loonbedrijf Mennega op de hoek van de Gieterstraat en de Hondelweg komt vol te liggen met zonnepanelen. Niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor de rest van Eext (en omgeving). Inwoners kunnen de zonnepanelen kopen en zo mede-eigenaar worden van het eerste coöperatieve zonnedak van Eext.

Genoeg groene stroom voor zo’n 25 huishoudens

Op het dak komen zo’n 250 zonnepanelen van 340 Wattpiek vermogen per stuk. Het totaal aan opgewekte groene stroom is genoeg voor ongeveer 25 huishoudens. Je kunt al meedoen vanaf 1 paneel of juist meer panelen kopen dan dat je eigenlijk nodig hebt. Maar net wat past bij je situatie.

Waarom zou je zonnepanelen kopen op het dak van iemand anders?

Nou, voor jezelf én voor onze planeet! Ten eerste is het een handige oplossing voor als je geen plek hebt voor zonnepanelen op je eigen dak. Bovendien lever je een mooie bijdrage aan de energietransitie. Ten slotte is het verwachte rendement op je investering een stuk hoger dan de huidige rente op je spaargeld.

Zonnepanelen voor elke portemonnee

We zijn nog aan het uitwerken hoe hoog de kosten precies zullen zijn. Tien zonnepanelen zullen waarschijnlijk tussen de 2000 en 2500 euro gaan kosten. Heb je niet een-twee-drie zoveel geld op de plank liggen? Geen probleem. Voor mensen met een smalle beurs komt er een makkelijke manier om in termijnen te betalen.

Ja, doe maar!

Nu al interesse of gewoon nieuwsgierig? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en houd ook de gangbare plekken zoals ’t Kraantie in de gaten. We verwachten snel met meer informatie te kunnen komen.

Meedenkers gezocht!

Actief meehelpen met het veranderen van het dak van Mennega in het eerste coöperatieve opwekproject van Eext? We zoeken nog denkers en doeners die alle plannen op een praktische manier willen vertalen naar het dorp en zijn inwoners. Denk en doe je mee?