Wat kun je vandaag bij jou thuis al doen?

Naast de gezamenlijke projecten kun je ook thuis al aan de slag. Dat helpt je om de stijgende energierekening te kunnen beperken. Er zijn al acties die vandaag gestart kunnen worden en direct besparing opleveren!

Energiecoaches

In gemeente Aa en Hunze staan meerdere energiecoaches klaar om je te helpen. Zij gaan het gesprek met je aan hoe thuis energie bespaart kan worden. Op een heel laagdrempelige manier krijg je zo inzichtelijk wat je vandaag al kunt doen. Wil je een gesprek met een energiecoach? Kijk dan ook op de site van energiecoaches Aa en Hunze.

Is je huis geschikt voor een warmtepomp?

Door de hoge gasprijzen wordt een alternatieve manier van verwarmen steeds interessanter. Een warmtepomp kan een behoorlijke besparing opleveren op jouw energierekening. Als je huis redelijk tot goed geïsoleerd is, is het al goed mogelijk dat een warmtepomp uit kan. Je kunt zelf testen of een warmtepomp het huis goed warm krijgt in deze koude maanden. Dit doe je door in de instellingen van de huidige CV ketel de aanvoer temperatuur op 50 graden te zetten. Wordt je woning nu snel genoeg warm als de kachel aan gaat? Dan is jouw huis waarschijnlijk geschikt voor een warmtepomp! Zie voor andere aspecten ook de site van Vereniging Eigen Huis.

Verduurzaam je huis met een zeer goedkope lening

Vaak is het goed isoleren van je huis of de aanschaf van installaties als zonnepanelen of een warmtepomp erg duur. Dit geld heeft niet iedereen direct beschikbaar. Daarom is een nationaal fonds ingesteld waar je geld kunt lenen. Door een bijdrage van de Provincie Drenthe kun je al geld lenen tegen een zeer lage rente van minder dan 1%. In veel gevallen is dit zelfs goedkoper dan je hypotheekrente.

Wil je hier meer informatie over? Kijk dan op de volgende website welke aankopen je mag betalen met deze energiebespaarlening.