Levering Energie

ECO-Oostermoer is één van de aangesloten coöperaties van Energie VanOns. Energie VanOns staat symbool voor: we doen het samen. We zijn veel meer dan een groene energieleverancier. We zijn een beweging die van onderop is ontstaan. Lokale energiecoöperaties zijn onze lokale energieproducenten.Wij kunnen u duurzame en groene energie leveren!

https://energie.vanons.org/cooperaties/eco-oostermoer/

Energie VanOns heeft voor gas en elektra een leveringsvergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en is daarmee één van de eerste niet-commerciële energieleveranciers in Nederland. Dit houdt in dat alle opbrengsten terecht komen bij de aangesloten coöperaties, zoals bijvoorbeeld ECO-Oostermoer. Hiermee kunnen wij weer initiatieven ontwikkelen voor de leefbaarheid en duurzaamheid van ons gebied.

In het door de Rijksoverheid afgesloten energieakkoord wordt het mogelijk om onder andere via coöperaties energie te leveren aan de leden ervan in het eigen of aansluitende postcodegebieden. Dit met bijvoorbeeld een aanzienlijke korting op de energiebelasting. Iemand met zonnepanelen mag ook zijn opgewekte energie doorverkopen aan zijn buren of dorpsgenoten.

Uitgangspunten van ECO-Oostermoer voor het contract inzake de levering van duurzame energie zijn:

  • De te leveren energie aan de inwoners dient zo duurzaam mogelijk geproduceerd te zijn. Dat wil zeggen 100% groene stroom; 100% groen gas is nu nog te duur;
  • De prijs van deze groene energie dient concurrerend te zijn, liefst goedkoper dan de ‘grote’ leveranciers.