Hernieuwd op laten leven van Eco-Oostermoer

Binnen het Oostermoer gebied( Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo) gaat het prima bij een aantal energie initiatieven(Rolde, Grolloo, Ekehaar,Eext), bij andere initiatieven wat minder. Een van de zaken die we van kleinere initiatieven te horen kregen is een wens om onderdeel uit te maken van een grotere gemeentebrede coöperatie die projecten kan oppakken rondom zonne-energie (postcoderoos daken of kleine zoneakkers naast dorpen) en daar een actieve rol in wil oppakken. Een gemeente brede coöperatie zou volgens de dorpen een grote toegevoegde waarde hebben, ook als gesprekspartner met gemeente etc.

Eco-Oostermoer zou prima die coöperatie kunnen zijn, maar we hebben een aantal nieuwe bestuursleden en actieve leden op gebied van energie nodig om dit verder dan de grond te krijgen. Woon je binnen het Oostermoer gebied en heb je interesse MELD JE AAN of neem contact op mocht je hier vragen over hebben.